Nya dörren på plats

29 Jul

Då kommer det äntligen lite bilder på vår nya ytterdörr från Swedoor, visst blev det bra!? Vi är i alla fall mer än nöjda med resultatet.

När vi bytte färg på dörren som tidigare var röd så innebar det lite annat jobb också… För det första ska vi putsa upp smygen runt dörren som gick sönder när vi tog bort den gamla. Putshus är snyggt men opraktiskt om man renoverar så som vi gör!

För det andra ville vi byta ut dem hemska polkagrisrandiga markiserna med vågig kappa. Vi hade relativt nya markiskasseter och valde därför att byta ut väven i de befintliga och köpte även till två kompletta markiser till ena gavelsidan av huset och såklart en terassmarkis också.

Det är faktiskt riktigt lätt att byta väv i befintliga markiser. Ett bra tips om du har tröttnat på dina och vill piffa till för en billig peng. Vi beställde i från ditt solskydd och då får du färdigsydda markisvävar i valfritt mått som bara är att montera. Jag kommer att lägga upp bilder inom en snar framtid så håll utkik.

För det tredje hade vi en röd ram runt alla fönster och ett balkongräcke som var rödmålat. Ramen runt fönsterna har blivit vit och balkongräcket fick sig samma färg som dörren så även alla fönsterbläck. Snart är detta klart!

För det fjärde behöver trapprna och husgrunden lagas upp och få sig ny färg. Jag har påbörjat projektet men är inte färdig ännu.

För det sjätte ska alla de fyra andra dörrarna målas i samma färg som ytterdörren, jag har hunnit med tre av fyra.

För det femte ska alla hängrännor och stuprör bytas ut till samma färg som dörren, tyvärr inget som vi hunnit påbörja ännu…

Tror att det var allt…

Håll som sagt utkik efter bilder från fasadprojektet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: