Målandet

14 Aug

Hej, kanske vissa av er redan gett upp? Ni andra kanske fortfarande har en förhoppning om att jag faktiskt kommer att uppdatera er på läget när det gäller husmålningen?

Ja ok, nu kör vi! Hade önskat att jag kunde skriva att vi är helt klara. Det är vi inte riktigt, men vi har kommit en bra bit på väg.

Kommer ni ihåg att jag visade er förebilder på fasaden här? Ni vet där altandörren var!? Här var tidigare skjutpartier med glas hela vägen, med en altandörr och trappa ner från mitten av där fönstret sitter idag. Hela nuvarande köket var ett uterum. Vi hade ingen utgång till den gamla altanen direkt från huset. Vi fick alltså gå ner här för att sedan gå upp på altanen, som förövrigt var längre bort, det var en smula bökigt.

Vi valde därför att riva den gamla altanen och bygga denna, något mindre med direkt anslutning via dörr till köket. Som ni ser är väggen numera helt vitmålad och man kan inte längre med blotta ögat se historien bakom…

image

image

Den här gavelväggen är helt färdigmålad. Det var här som vi hade byggställningen tidigare. Träpanelen tvätades först och målades sedan med två omgångar färg. Vi valde att använda Jotun Demi Dekk och är nöjda med resultatet. Putsen och sockeln är också målade. Innan vi målade putsen använde vi en grundprimer. Den blandas även i färgen som man stryker med första omgången. Ovanför fönstret på övervåningen har markisen äntligen kommit upp.

image

image

Vi har funderingar på att byta ut altanräcket, (färgen har börjat flaga), samt fixa färdigt räcket vid trappan. Får bli ett senare projekt. Tidigast nästa år.

Ja det var en av fyra sidor. Långsidan (bortre mot parkeringen) är helt färdig. På andra gavelväggen har vi målat klart putsen men takfoten, entrétrappan samt räcket ska fixas till och målas.

Sidan mot altanen är den som inte är färdig. Här är tvättat (takfoten), grundprimat och delvis målat första gången. Det är detta vi planerar att färdigställa nu under hösten. Här ser ni också vart den gamla altanen fanns. Här har jag kört ut tre kubik med jord.

image

Annonser

Ett svar to “Målandet”

  1. Louise 10 september, 2013 den 19:34 #

    Tack ska du ha 🙂
    Vi mår bara bra, är tillbaka i vardagen igen. Vi kämpar du förfullt med en liten trotsig 2-åring 🙂 Hur är det med dig/er?
    Går det bra med dina studier, ZH etc?

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: